Adana/Çukurova

Telefon formatı
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ1

Kişisel verilerin işlenmesi için onay veriniz. Alınan kişisel verileri sadece şirketimiz içerisinde kullanmayı ve üçüncü şahıslara devretmemeyi taahhüt ederiz.

Detaylar.

0 gün.

00:00:00

3 ayda Python geliştiricisi olmak mümkün mü? 

3 ayda Python geliştiricisi olmak mümkün mü? 

     Python 2023 yılının en popüler programlama dillerinden biri olarak kabul ediliyor. Öğrenme kolaylığı nedeniyle programlama dilleri sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor. Dilin ana uygulama alanlarını dört madde ile inceleyebiliriz. 

  • Web Geliştirme. Python,  back-end  geliştirmede kullanılır ve Django ve Flask olmak üzere iki ana çerçeveye sahiptir. Uygulamaların  back-end  için kod yazma sürecini basitleştirirler. 

  • Otomasyon. Uygulamanın güncel kapsamı, basit sözdizimi ve hata ayıklama kolaylığı nedeniyle, iş operasyonlarını ve süreçlerini otomatikleştirmek için komut dosyalarının yazılmasında aktif olarak kullanılır. 

  • Yapay zeka. Makine öğrenimi, yapay zekanın bir insan gibi öğrenmesini ve hareket etmesini sağlamakla ilgilidir. Aldığı verilere göre sürekli olarak gelişir. En iyi örnek, bizi sürekli olarak yaşımız ve konumumuzla ilgili bilgilere dayanarak analiz eden ve arama sorgularımızı tahmin etmeye çalışan arama motorlarıdır. 

  • Veri toplama ve analizler. Bunun yardımıyla bilimsel hesaplamalar yapılır ve veri analizi için algoritmalar oluşturulur. Büyük miktarda veri ile çalışmak için idealdir. 

  

Python ilk programlama dili olarak öğrenmeye değer mi? 

Her şeyden önce, herhangi bir programlama dilinin yalnızca belirli sorunları çözmek için bir araç olduğunu anlamalısınız. Bazı diller dar görevler için tasarlanmıştır, bazıları ise tamamen farklı alanlarda kendini gösterir. Öncelikle ne yapmak istediğinize ve bu sorunları çözmek için hangi aracı kullanabileceğinize karar vermelisiniz. Python, göreceli öğrenme kolaylığı nedeniyle genellikle ilk programlama dili olarak önerilir. Çünkü Küçük Bilgisayar Akademisi'nde bile çocuklar Python öğrenir ve üzerinde uygulamalar oluşturur. Programlama dilinizin seçimi, yön seçiminize bağlıdır. 

  

Neden büyük bir çoğunluk Python tercih ediyor? 

  

Python, üst düzey bir programlama dilidir. Öğrenmesi nispeten kolaydır ve farklı platformlarda kullanılır. Yüksek seviyeli bir dil ile düşük seviyeli bir dil arasındaki fark basit bir örnekle açıklanabilir. Diyelim ki bir kişinin kedi çizmesini istiyorsunuz. Onun için ayrıntılı talimatlar hazırlıyorsunuz: "Bir parça kağıt alın, şövale üzerine yerleştirin, sağ elinize bir kalem alın, kalemi kağıda getirin, başınızı çizin, gövdeyi çizin, gerisini çizin vb." Düşük seviyeli diller böyle çalışır.  

Üst düzey diller daha kolay çalışır. Sen sadece insana «bir kedi çiz» diyorsun, ama o her şeyi anlıyor ve yapıyor. Her adımı açıklamaya gerek yoktur ve bu sayede sonuç daha hızlı elde edilebilir. Burada daha az kod var ve ilk uygulamayı daha kısa sürede oluşturabilirsiniz. 

  

3 Ayda Nasıl Python Geliştiricisi Olunur? 

 

Cevap: Mümkün değil. 

  

İnsanlardan bu isteği sık sık duyuyoruz ama gerçek şu ki sadece Python öğrenmek yeterli değil. Tek başına dil sizi iş piyasasında talep gören bir uzman yapmayacaktır. Python'un kendisine ek olarak yol boyunca pek çok ilgili teknolojiyi öğrenmeniz gerekir: SQL, html, css, javascript ve çok daha fazlası. En az bir yıllık sıkı çalışma ve ancak bundan sonra kendinizi küçük bir uzman olarak görebilirsiniz. Bu, ömür boyu sürecek bir yolculuğun başlangıcıdır. 

Selamlar!
Akademi Adana'da 2024 Yılın Nisan Ayında Açılıyor. Uluslararası BT Eğitimi Alın!

Bu site çerez kullanır

Gizlilik Politikası

ve

Yasal Bilgiler